flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закрите судове засідання за обвинуваченням вихователів у недбалому ставленні до вихованців «Світанку»

11 червня 2020, 16:55

11 червня 2020 року відбулось підготовче судове засідання відносно Особи 1, Особи 2, які обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статтею 137 Кримінального Кодексу України (невиконання професійних обов'язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого до них ставлення, якщо це спричинило інші тяжкі наслідки).

Суддею Малиновського районного суду м. Одеси Поліщук І.О. прийнято рішення призначити обвинувальний акт відносно Особа 1, Особа 2 до розгляду у закритому судовому засіданні на 11.06.2020 року.

Наступне судове засідання призначено на 17 червня 2020 року на 16 годину 00 хвилин, для надання обвинуваченим останнього слова.

Як встановило слідство, Особа 1 та Особа 2 перебуваючи на посаді вихователів КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації» та будучи ознайомленими із посадовою інструкцією, відповідно до положень якої вони зобов’язані поважати гідність вихованців, захищати їх від будь-яких форм фізичного або психологічного насильства, ні з яких причин не залишати дітей без нагляду та відповідати за життя та здоров’я вихованців, з якими працює, 27.07.2019 року у період часу з 12:30 по 14:00 години, знаходячись у приміщенні КЗ «ЦСПРД ССД ООДА», в порушення вищевказаних положень Інструкції, не виконали свої професійні обов’язки щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх, внаслідок недбалого до них ставлення, залишили малолітню дівчинку, 2006 року народження, без нагляду та не захистили її від катувань з боку співробітника охоронної агенції.