flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Леонід Лічман взяв участь у міжрегіональній онлайн-зустрічі Одеської та Харківської Регіональних Рад з питань Реформи Правосуддя – Дистанційне правосуддя.

14 травня 2020, 17:13

Сьогодні, 14.05.2020 року, голова суду Леонід Лічман взяв участь у міжрегіональній зустрічі Одеської та Харківської Регіональних Рад з питань Реформи Правосуддя, присвяченій актуальній темі сьогодення – Дистанційне правосуддя, яка була проведена у форматі відеоконференції (через сервіс ZOOM).

З вітальним словом до учасників звернулись керівник Проєкту ЄС «Право-Justice» Довидас Віткаускас, суддя Південно-західного апеляційного господарського суду Костянтин Богатир та адвокат, керуючий партнер АО «Арес» Роман Чумак.

Про досвід Німеччини, Молдови та Литви у впровадженні цифрових технологій в судах, а також про ініціативи, що успішно працюють та дають результат у сфері дистанційного правосуддя розповіли міжнародний експерт Проєкту ЄС «Право-Justice» Карстен Манке, суддя, голова Регіонального суду Каунаса – Неріус Мейлутіс, а також державний секретар Міністерства юстиції Молдови – Раду Фольтеа.

Про загальні принципи побудови інформаційних систем на прикладі України розповів головний міжнародний експерт з електронного правосуддя Проєкту ЄС «Право-Justice» (Естонія) Івар Талло.

Щодо дистанційного правосуддя в Україні під час COVID-19 розповіла національний експерт Проєкту ЄС «Право-Justice» Наталя Ковалко.

Досвідом проведення судового засідання у Zoom поділився суддя окружного адміністративного суду Дніпропетровської області Андрій Рищенко.

Під час заходу учасники мали змогу ознайомитись з принципами побудови інформаційних судових систем як України, так і зарубіжних країн.