flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпорядження голови суду«Про тимчасові заходи, що спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»

17 березня 2020, 15:23

Розпорядженням №6-р/с від 17 березня 2020 року голови Малиновського районного суду м. Одеси Л.Г. Лічман «Про тимчасові заходи, що спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)»:

Відповідно до ч.2 ст.24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Указу Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від II березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», розпорядження голови Одеської обласної державної адміністрації від 18 лютого 2020 року № 97-/од-2020 «Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території Одеської області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV», листа голови Ради суддів України № 9рс-186/20 від 16.03.2020р., рішення зборів суддів Малиновського районного суду м. Одеси від 17.03.2020р.  з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19):

  1. Тимчасово, з 17 березня до 03 квітня 2020 року, встановити особливості роботи суду. Розгляд справ здійснювати у судових засіданнях без участі учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.

  2. Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

     а)  матеріалів, які розглядаються слідчими суддями;

   б) кримінальних проваджень, по яким відносно обвинувачених  обрано або продовжено строки тримання під вартою, або по яким необхідно обрати, продовжити інші запобіжні заходи, або по яким виконані ухвали про привід;

    в) справ про адміністративні правопорушення, якщо у разі відкладення розгляду справи спливуть строки, передбачені ст.38 КУпАП, а також справи, по яким участь особи, що притягується до адміністративної відповідальності є обов’язковою.

  1. Справи цивільної юрисдикції (ЦПК) та адміністративної юрисдикції (КАС) розглядаються за відсутності учасників справи або за їх участю в режимі відеоконференції відповідно до вимог ЦПК та КАС.

  2. В день судового розгляду, учасники проваджень, які прибули до суду, повинні знаходитися на першому поверсі та у визначений час розгляду справи мають повідомити по телефону відповідного секретаря судового засідання про явку та очікувати від нього запрошення до залу судового засідання або передати йому заяву про розгляд або нерозгляду справи у його відсутність.

  3. Рекомендувати учасникам судових процесів:

    - знайомитися з матеріалами справ після завершення карантину;

    - для повідомлення суду про заяви, клопотання використовувати альтернативні шляхи звернення (електронну пошту та телефон).

  1. Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється.

  2. Керівнику апарату суду Савенко В.А. забезпечити умови роботи канцелярій та архіву суду, секретарів судових засідань і помічників суддів щодо прийому та обслуговування відвідувачів суду, прийому від них заяв з процесуальних питань роз’яснення їм процесуальних прав, з урахуванням зазначених обмежень. При необхідності доручати виконання протягом певного періоду роботу, визначену трудовим договором вдома, а також надавати працівнику, у тому числі державному службовцю, за його згодою відпустку. Виконати інші рекомендації, що містяться в листі голови Ради суддів України № 9рс-186/20 від 16.03.2020р.

  3. Доручити прес-секретарю Лебедюк О.О. забезпечити висвітлення вказаної інформації на сайті суду та інших комунікаційних засобів з викладенням зразків заяв про розгляд справи у відсутність або відкладення розгляду справи.

  4. Зміст розпорядження довести до відома усіх працівників суду. (Медловська Н.В.)

  5. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.