flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутні правники здобули практичні знання в Малиновському районному суді м. Одеси

17 лютого 2020, 15:16

Малиновський районний суд м. Одеси завжди відкритий до співпраці та не залишається осторонь в процесі навчання та виховання майбутніх правознавців юристів, адже проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю для майбутніх правників визначитись із майбутньою професією та на основі побаченого сформувати враження про судову систему, що в майбутньому поповнить ряди служителів Феміди.

Протягом року в нашому суді проходять практику майбутні правники, які бажають закріпити теоретичні знання практичними навиками, оволодіти сучасними методами і формами організації, властивими майбутньої професії.

Так, в період з 20.01.2020 року по 14.02.2020 року в нашому суді пройшли практику студенти наступних навчальних закладів: Національного університету «Одеської юридичної академії», Одеського державного університет внутрішніх справ, Міжнародного гуманітарного університету, Одеського національного морського університету.

Під час проходження практики студенти ознайомлюються зі структурою і діяльністю суду, вивчають нормативні документи, що регламентують роботу суду, беруть участь у судових засіданнях при розгляді справ, вивчають роботу щодо організації діловодства суду і розподілу обов’язків між працівниками, прийому і відправки кореспонденції, організації архіву суду і зберігання справ, розглянутих у суді, тощо.

Ми намагаємося створити такі умови проходження практики, щоб студенти максимально занурилися в трудові будні суду, зрозуміли всю складність і важливість роботи, побачили кожен етап проходження того чи іншого документа від початку проставлення штампа вхідної кореспонденції.

Сподіваємося, що проходження практики в суді позитивно вплине на формування правосвідомості молоді.