flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перше судове засідання за обвинуваченням у катуванні вихованців «Світанку» закінчилося ухваленням Вироку

07 лютого 2020, 18:52

03.02.2020 року до канцелярії Малиновського районного суду м. Одеси  від Одеської місцевої прокуратури № 2 надійшов обвинувальний акт по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудового розслідування від 07.10.2019 року стосовно співробітника охоронного агентства, який обвинувачується у катуванні вихованців «Світанку».

Вказане кримінальне провадження перебуває в провадженні судді Коблової О.Д.

Дії обвинуваченого кваліфікуються частиною 1 статтею 127 Кримінального кодексу України, а саме у катуванні, тобто умисному заподіянні фізичного та морального страждання шляхом нанесення побоїв та інших насильницьких дій, з метою покарати потерпілого за дії, скоєні ним. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Сьогодні, 07 лютого 2020 року, на початку судового засідання, прокурором повідомлено суд про намір надати угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим та можливість проведення подальшого судового розгляду без участі малолітньої потерпілої та її законного представника.

Крім того, прокурором заявлено клопотання щодо розгляду справи у закритому судовому засіданні з метою нерозголошення відомостей, що принижують честь та гідність малолітньої потерпілої.

Вислухавши думку учасників судового процесу, суд видалився до нарадчої кімнати  та ухвалив провести закрити судове засідання по справі.

В подальшому, у закритому судовому засіданні прокурором надано до суду угоду про визнання винуватості між  прокурором та обвинуваченим та інші документи необхідні для вирішення питання винесення вироку.

Суд видалився до нарадчої кімнати для прийняття рішення відносно поданої угоди.

Вироком від 07.02.2020 року затверджено угоду про визнання винуватості укладену між обвинуваченим та прокурором. Обвинуваченого визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статтею 127 Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки; на підставі статті 75 Кримінального кодексу України, обвинуваченого звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки, з покладанням обов’язків, передбачених п.п. 1-2 ч. 1 ст. 76 Кримінального кодексу України. До набрання вироком законної сили, обвинуваченому обраний запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.