flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Малиновського районного суду м.Одеси Лічман Леонід Григорович взяв участь у Програмі «Роль голови суду у забезпеченні дотримання вимог антикорупційного законодавства»

24 січня 2020, 12:11

23-24 січня 2020 року, голова Малиновського районного суду м. Одеси Лічман Леонід взяв участь у семінарі для голів судів Одеської області «Роль голови суду у забезпеченні дотримання вимог антикорупційного законодавства».

Мета семінару: надання учасникам навичок та знань щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства та зміцнення суддівської доброчесності у судах. Ґрунтуючись на положеннях Висновку № 21 Консультативної ради європейських суддів «Запобігання корупції серед суддів», досвіду голови суду з Канади, міжнародному та національному законодавстві України та практиці його застосування, Кодексу суддівської етики, голови судів обговорили практичні аспекти дотримання вимог антикорупційного законодавства.

Навчальні цілі:

  • визначати ризики суддівської корупції та справлятися з ними;
  • краще розуміти роль голови суду у дотриманні вимог антикорупційного законодавства всередині їх судів та краще виконувати цю функцію;
  • спілкуватися з суддями суду у спосіб, який буде сприяти зміцненню суддівської доброчесності;
  • створювати в суді атмосферу, яка буде сприяти забезпеченню суддівської доброчесності;
  • надавати керівнику апарату суду підтримку у забезпеченні доброчесності працівників апарату суду.

Даний захід проведено в готелі «Брістоль» м.Одеса.