flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіку, який стріляв в сторону вулиці, де перебували діти обрано запобіжний захід

11 січня 2020, 19:24

До Малиновського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу особі, яка підозрюється у хуліганстві, тобто у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, що вчинено із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень (частина 4 статті 296 Кримінального кодексу України).

Сьогодні, 11 січня 2020 року,  суд розглянув клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та задовольнив його частково, а саме обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у розмірі 63060 гривень (30 мінімальних прожиткових мінімумів для працездатних осіб). У разі внесення застави, чоловік зобов’язується виконувати обов’язки строком на 30 днів, передбачені частиною п'ятою статті 194 КПК України.

За версією слідства, 10 січня 2020 року приблизно о 13 годині 10 хвилин підозрюваний, перебував на балконі своєї власної квартири та йому не сподобалось те, що малолітні діти гамірно грають у футбол на гральній площадці, що у дворі будинку, де мешкає підозрюваний. У зв’язку з чим підозрюваний, безпідставно розпочав вимагати від дітей припинити гру у футбол та погрожувати їм знищенням м’яча, одразу взявши із своєї квартири мисливську рушницю здійснив декілька пострілів в сторону вулиці де перебували діти. Діти в свою чергу злякались пострілу та почали втікати з місця події. Правоохоронними органами задіяно сили для огородження ділянки місцевості та відновлення порядку на території біля місця вчинення кримінального правопорушення.