flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особі, яка повідомила завідомо неправдиву інформацію про підготовку вибуху в Одеському аеропорту обрано запобіжний захід

09 січня 2020, 19:01

До Малиновського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу особі, яка підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статтею 259 Кримінального кодексу України, а саме завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, яке загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

Сьогодні, 09 січня 2020 року, суд розглянув клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та задовольнив його.


За версією слідства, 08 січня 2020 року підозрюваний, маючи умисел на завідомо неправдиве повідомлення про вибух, з мобільного телефону зателефонував на спецлінію «102» та повідомив, що старий та новий термінали Одеського аеропорту заміновано, та о 12 годині станеться вибух. За неправдивими повідомленнями підозрюваного про замінювання вказаного вище об'єкту, працівниками вибухотехнічного управління ГУНП в Одеській області, з метою виявлення та знешкодження вибухових речовин, вибухових пристроїв та інших загроз, проведено обстеження приміщення та прилеглої території старого та нового терміналу Одеського аеропорту. За результатами відповідних обстежень будь-яких вибухо-технічних пристроїв не виявлено, що підтверджує неправдивість здійснених підозрюваним повідомлення про замінування.