flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співробітнику охоронного агентства, який підозрюється у катуванні малолітніх у притулку для дітей «Світанок» обрано запобіжний захід

15 листопада 2019, 14:13

До Малиновського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу чоловіку, який підозрюється у катуванні, тобто в умисному заподіяні фізичного та морального страждання шляхом нанесення побоїв, мучення та інших насильницьких дій, з метою покарати потерпілого за дії, скоєні ним, вчиненому групою осіб без попередньої змови між собою (частина 1 статті 28 Кримінального кодексу України та частина 1 статті 127 Кримінального кодексу України).

Сьогодні, 15 листопада 2019 року, на початку судового засідання, слідчий суддя по справі поставила на обговорення учасників судового провадження питання щодо розгляду клопотання у закритому судовому засіданні.

Вислухавши думку учасників судового провадження, суд на місці ухвалив провести закрити судове засідання.

Суд розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та задовольнив його.

За версією слідства, наприкінці липня 2019 року у приміщені КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації», вихованці зазначеного закладу, дівчинка 2006 року народження та хлопчик 2004 року народження, вступили в статевий контакт, з використанням гумового засобу контрацепції. Про вищевказаний факт відразу стало відомо вихователю закладу, яка викликала співробітників охоронного агентства, які прибули на місце події. Один із співробітників охоронного агентства вирішив покарати малолітніх за їх статевий акт та наказав хлопчику надати використаний ним гумовий засіб контрацепції, після чого примусив дітей розрізати його навпіл, а потім погрожуючи застосуванням електрошокера, примусив їх жувати декілька хвилин частини використаного засобу контрацепції.

У подальшому, співробітник охоронного агентства наказав дітям зайти у душову кімнату, щоб виплюнути засіб контрацепції, після чого почав їх бити ременем по різних частинах тіла, в цей час, інша, не встановлена слідством особа, поливала їх холодною водою з душу.

Надалі, співробітник охоронного агентства наказав малолітнім взяти книжки та виконувати фізичну вправу «планку» погрожуючи електрошокером. В свою чергу діти просили зупинити знущання, однак чоловік на їх прохання не реагував.