flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Гарський Олександр взяв участь у презентації проекту присвяченому відновному правосуддю в Україні

14 листопада 2019, 17:55

14 листопада 2019 року, суддя Малиновського районного суду м. Одеси Гарський Олександр взяв участь у заході присвяченому презентації проекту «Відновне правосуддя в Україні».

Проект має на меті зміцнити спроможність українських громад здійснювати відновне правосуддя для боротьби зі злочинністю, вирішення конфліктів і сприяння примиренню шляхом створення механізмів застосування відновного правосуддя.

Даний захід було направлено на  підвищення обізнаності населення та представників правової системи України щодо запровадження програм відновного правосуддя у кримінальному провадженні.

Відновне правосуддя є новим, сучасним підходом до реагування на протиправну поведінку та вчинення злочинів, який враховує баланс інтересів громади, потерпілої особи та правопорушника.

Найважливіше — це захист інтересів потерпілого та компенсація завданої йому шкоди. Це один із принципів відновного правосуддя.

Презентацію проекту було проведено в Київському районному суді м. Одеси, який  реалізується ГО «Інститут миру та порозуміння» в партнерстві з Верховним Судом, за підтримки Фонду демократії Організації Об’єднаних Націй.