flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей для учнів 3-ого курсу Одеського юридичного ліцею

26 вересня 2018, 16:21

З метою популяризації і підвищення прозорості діяльності місцевих загальних судів, побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством, покращенням доступу до правосуддя, 26 вересня 2018 року у Малиновському районному суді м. Одеси відбувся День відкритих дверей.

Учасниками заходу стали учні 3-ого курсу Одеського юридичного ліцею.

Прес-секретар суду - Самойленко Катерина провела екскурсію, під час якої учні мали змогу ознайомитися з приміщенням Малиновського районного суду м. Одеси, організацією роботи суду, порядком розгляду судових справ, фіксування судового процесу, роботою та обов’язками працівників апарату суду, поспілкуватися з працівниками апарату суду.

Спочатку, учні завітали до цивільної та кримінальної канцелярій, де мали змогу побачити, як виглядають, оформлюються та зберігаються справи.  

Згодом, ліцеїсти мали змогу  відвідувати зал судового засідання, де їм розповіли про загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам та відповіли на питання, які їх цікавили. Також, ліцеїсти дізналися, що таке конвойне приміщення.

Прес-секретар суду та помічник судді по кримінальним справам розповіли учням про резонансні справи, які є в проваджені суду та про особливості роботи у суді.

На останок, працівники апарату суду подякували всім учасникам за увагу і активність, побажали натхнення в навчанні, а ліцеїсти, в свою чергу, подякували за можливість побачити функціонування суду зсередини