flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд вирішив звернутись до ЗМІ стосовно розміщення оголошення про залучення перекладача у справі про вбивство відомого боксера

14 грудня 2017, 14:53

На 14 грудня 2017 року в Малиновському районному суді м. Одеси було призначене судове засідання у кримінальному провадженні, щодо обвинувачення в скоєні умисного вбивства майстра спорту України з кікбоксингу та тайського боксу Лащенко С.С.

Суд не може продовжити розгляд справи із-за відсутності перекладача.

До суду надійшла відповідь від Територіального управління Державної судової адміністрації в Одеській області щодо забезпечення явки перекладача до суду. У відповіді вказано, що вибір та залучення перекладача є компетенцією суду,а не Територіального управління Державної судової адміністрації. До відповіді додано орієнтований перелік Бюро перекладів , в якому належний перекладач, а саме з української на азербайджанську мови відсутній.

Судова колегія, порадившись на місці, ухвалила направити лист до Державної судової адміністрації України про сприяння залучення перекладача через Територіальне управління Державну судову адміністрацію в Одеській області.

Крім того, звернутися до керівника апарату Малиновського районного суду  м. Одеси з вимогою забезпечення перекладача, а саме через прес-секретаря Малиновського районного суду м. Одеси,  звернутись до представників засобів масової інформації стосовно надання  оголошення про залучення перекладача до суду.

Судове засідання відкладено на  21 грудня  2017 об 10 годині 30 хвилин.