flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для майбутніх суддів розроблять тренінги про розгляд справ у кримінальному судочинстві

24 липня 2017, 14:53

  У Національній школі суддів України проведено третє засідання робочої групи з розробки 8,5-денного навчального блоку для майбутніх суддів «Особливості розгляду окремих категорій справ у кримінальному судочинстві». Про це повідомляє сайт НШС.

   Під час засідання учасниками робочої групи були презентовані напрацьовані матеріали для тренінгів за темами: «Злочини проти життя та здоров’я особи», «Злочини проти власності», і «Особливі порядки кримінального провадження».

   Також розробники приділили увагу адаптації навчального курсу «Дотримання стандартів прав людини слідчим суддею: право на свободу та особисту недоторканість» для кандидатів на посаду судді, який з урахуванням його актуальності був додатково включений у програму спеціальної підготовки. У червні цього року цей курс, розроблений за підтримки проекту ПРООН “Зміцнення потенціалу офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини”, вже був успішно апробований в рамках стандартизованої програми підготовки суддів у місті Харкові та отримав схвальні відгуки від слухачів.

   Завершуючи засідання робочої групи, учасники отримали завдання для доопрацювання матеріалів та визначили дату наступного засідання.

Джерело:  Українське Право