flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

02 листопада 2016, 15:38

Малиновський районний суд м. Одеси з метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством за для покращення доступу до правосуддя проводить черговий  День відкритих дверей.

Серед відвідувачів суду студенти Національного університету « Одеська юридична академія», які були зацікавлені розширити свою уяву про роль суду і його роботу.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе ознайомлення  з проектом « Електронний суд» ,роботую суду з використанням відеоконфенцзв`язку, огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, а також доповідь заступника керівника апарату суду Ткаченко Ю. М.  про судові реформи та нововведення у законодавстві з питань судоустрою та участь у судовому засіданні .

Розпочинаючи даний захід заступник керівника апарату суду Ткаченко Ю. М.  стисло  ознайомила студентів з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.

            Ознайомлення з роботою суду  розпочалося із загальною  канцелярією суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Заступник керівника апарату суду Ткаченко Ю. М. наглядно продемонструвала відвідувачам роботу Д-3 та можливості Електронного суду. Також у доступній для дітей формі було роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

            Після ознайомлення з роботою канцелярії суду присутні оглянули стенди,відвідали бібліотеку суду, де оглянули правову літературу, яка була їм представлена. Під час огляду архіву суду, відвідувачам продемонстрували  підшивки  рішень суду. Про порядок  зберігання справ розповіла архіваріус Смашніковіа З.Ю.

            Останнім заходом дня відкритих дверей стала участь всіх охочих у справжньому судовому засіданні. Учасники Дня відкритих дверей мали змогу побувати на розгляді кримінальної справи,бути присутніми під час виступу сторін в судових дебатах, почути останнє слово підсудного та  оголошення вироку суддею.