flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Втрата друга через користь та перебування у стані алкогольного сп`яніння

29 вересня 2016, 15:00

Якось чоловік запросив до себе в гості старого друга. Зустрівшись, чоловіки вирішили випити чогось  із міцних алкогольних напоїв.  Знаходячись у стані алкогольного сп`яніння, один із чоловіків заснув. Скориставшись ситуацією, розуміючи, що дії будуть непоміченими, переслідуючи корисливий мотив та керуючись прямим умислом інший викрав у свого друга телевізор, цифровий фотоапарат, ноутбук, мобільний телефон. Після скоєного, викрадач зник з місця вчинення кримінального правопорушення.

       Через деякий час, викрадач був затриманий співробітником правоохоронних органів та у відношенні нього було відкрито кримінальне провадження.

        В судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину в повному обсязі, в повному обсязі відшкодував потерпілому матеріальну шкоду,  в кримінальному правопорушенні розкаявся, просив суд призначити йому покарання у вигляді іспитового строку, обіцяв стати на шлях виправлення.

       Враховуючи викладене, суд визнав винним викрадача майна у скоєнні крадіжки та призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

      Також, суд вирішив на підставі ст. 75 КК України звільнити особу від відбування призначеного покарання , встановивши випробувальний термін строком на 1 рік.