flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь ВААС у підготовці юристів нової генераці

03 серпня 2016, 10:55

Початок третього тисячоліття позначився оновленими поглядами світової спільноти в майбуття, визначенням ціннісних властивостей суспільного життя, які характеризують його якість. Світ визнав, що добробут, освіта та здоров’я людини є головними чинниками якості її життя, а якість освіти – основною метою, пріоритетом розвитку суспільства у ХХІ столітті.

Як відомо, будь-яка професія залишатиметься життєздатною, якщо її дух спрямований у майбутнє. Мова йде про майбутнє юридичної професії, уособленням якого є –  молоді правники.

Юридична освітаправнича наука і професійно орієнтована експертна, судова, слідча, прокурорська, адвокатська практика України  повинні формуватися й ґрунтуватися на сучасних доктринах, нових підходах, планетарних світоглядних принципах з урахуванням вітчизняного та світового досвіду й відповідати міжнародним стандартам життя.

Саме правова наука разом з іншими дисциплінами закладає фундамент освітніх ресурсів для підготовки майбутніх фахівців у галузі правосуддя, судочинства, суддівського адміністрування.

Переважна більшість громадськості добре усвідомлює просту істину, що нове покоління правників формується вже сьогодні. І в цьому процесі має знайти своє місце плідна співпраця молодих юристів України всіх рівнів з органами державної влади, а зокрема,  судової гілки влади.

Дуже важливою є допомога молодим юристам у застосуванні набутих ними знань на практиці, адже це формує у майбутніх фахівців юридичної практики навички й уміння давати належну правову оцінку складним явищам і процесам державно-правової дійсності у галузі правосуддя, судочинства та правопорядку.

Саме тому одним з важливих напрямків комунікації Вінницького апеляційного адміністративного суду є співпраця з молодим поколінням. Студенти юридичного фаху постійно  відвідують нашу установу з ознайомлювальними екскурсіями, щоб побачити роботу апарату суду зсередини та дізнатись про інноваційні технології, запроваджені у Вінницькому апеляційному адміністративному суді.

Студенти під час ознайомлювальних екскурсій мають можливість побачити, як працюють структурні підрозділи ВААС та що входить до кола їхніх обовязків.

Тільки юрист, озброєний сучасними фундаментальними теоретичними науковими знаннями й практичними навичками та уміннями, успішно реалізує себе в процесі юридичної практики, бо спроможний кваліфіковано роз’яснити та вирішити низку різноманітних суперечностей, проблем державного і суспільного будівництва, активно протистояти порушенням законності, запобігати та протидіяти шахрайству, корупції, зокрема й політичній, упроваджувати в життя світоглядні європейські цінності.

З метою застосування на практиці знань, набутих студентами-правниками у навчальних закладах, а також з метою можливостей професійної реалізації та розвитку лідерських якостей, комунікативних умінь Вінницьким апеляційним адміністративним судом запроваджено   проведення інтелектуальних дискусій з молодими юристами Вінниччини. Вважаємо, що інтелектуальна  дискусія – це унікальний простір професійного спілкування студентів-правників з  органами державної влади, зокрема, із судовою гілкою  влади.

Головними ідеями інтелектуальної дискусії для молодих юристів є обговорення та пошук шляхів вирішення ключових проблем в правовому вимірі; налагодження ефективної та системної співпраці молодих юристів з навчальних закладів Вінниччини з  органами судової гілки влади; обговорення умов і можливостей професійної реалізації юристів-молодих лідерів, долучення молодих юристів до реалізації мети дискусії, правоосвітньої, правовиховної, правозахисної місії, як судової гілки влади так і держави  України в цілому.

Сподіваємося, що  проведення у  Вінницькому апеляційному адміністративному суді  інтелектуальних дискусій стане професійним середовищем, до якого долучаться, у якому формуватимуться, працюватимуть і активно зростатимуть юристи нашого суспільства.

Дієвої участі ми очікуємо від нашої правничої молоді у таких напрямках діяльності судових органів, як правова освіта населення, ознайомлення з адміністративною юстицією в Україні та на Вінниччиніпідготовка і підвищення кваліфікації юридичних кадрів, зокрема в напрямку  діяльності системи адміністративних судів, які створені з метою повноцінного судового захисту прав і свобод громадян у галузі публічно-правових відносин.

З метою підготовки висококваліфікованих юристів нової генерації Вінницький апеляційний адміністративний суд  на постійній основі співпрацює з вищими навчальними закладами України та приймає на практику студентів-правників.

І це літо не стало винятком. Наразі у Вінницькому апеляційному адміністративному суді  проходять практику студенти другого та третього курсів Національного університету «Одеська юридична академія».

Ми щиро сподіваємося, що  проходження практики у Вінницькому апеляційному адміністративному суді стане тим важливим громадсько-професійним середовищем, де закладається міцний фундамент нинішнього та майбутнього української юридичної професії.

За додатковою інформацією про проведення інтелектуальних дискусій та екскурсій у Вінницькому апеляційному адміністративному суді звертайтесь до контактної особиначальника відділу організаційно-методичної роботи та контролю Вінницького апеляційного адміністративного суду Бакути Ірини Віталіївни за тел.роб.: (0432) 55 75 07; тел. моб.: +38 067 58 60 434, е-mail: biv_vaas@apladm.vn.court.gov.ua.

Джерело: Прес-служба ВААС