flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф та позбавленням права обіймати керівні посади в підприємствах, установах, організаціях незалежно від форм власності за невиплату заробітної плати

26 липня 2016, 11:55

Жінка, працююча директором підприємства, безпідставно не виплачувала заробітну платню бухгалтеру та заступнику директора підприємства протягом року на загальну суму близько 23 000 грн..

Свою провину обвинувачена визнала повністю та від пояснень відмовилась, повідомивши суд про те, що вона повністю виплатила заборгованість потерпілим. У скоєному кається.

Суд кваліфікував дії обвинуваченої за ч. 1 ст 175 КК України безпідставна невиплата заробітної плати громадянам більш ніж за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства незалежно від форми власності.

Суд, враховуючи обставини, що пом`якшують покарання - щире каяття , добровільне відшкодування збитків, враховуючи ступінь тяжкості та суспільної небезпечності вчиненого злочину – злочин невеликої тяжкості, ухвалив:  визнати жінку винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України та призначити їй  покарання у вигляді  штрафу у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доході громадян, що становить 8500 гривень з позбавленням права обіймати керівні  посади в підприємствах, установах або організації незалежно від форми власності на один рік.