flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення про винесення рішення по справі стосовно особи, що мешкає на окупованій території

15 червня 2016, 16:53

Відповідно до: Указу Президента України від 14 листопада 2014 року № 875/2014 «Про рішення ради національної безпеки і оборони України від 04 листопада 2014 року «Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій та Луганській областях»; розпорядження Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2014 № 1085-р «Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення» (зі змінами), УДППЗ «Укрпошта» не здійснюється пересилання поштових відправлень до населених пунктів  Донецької та Луганської областей.

З метою дотримання норм Цивільного процесуального кодексу України Малиновський районний суд м. Одеси, шляхом розміщення на офіційній веб -сторінці суду публікує рішення для   осіб, які мешкають у вказаних населених пунктах, для відома.  

Справа № 521/6746/16-ц

Провадження №2/521/3249/16

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 червня 2016 року Малиновський районний суд м. Одеси у складі головуючого судді Граніна В.Л., при секретарі Лукьяновій В.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі цивільну справу за позовом Полупан Олени Геннадіївни до Полупан Анатолія Валерійовича про розірвання шлюбу, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду з позовом про розірвання шлюбу. В обґрунтування своїх вимог посилається на те, що 21.08.2010 року сторони зареєстрували шлюб. В період шлюб у сторін народилась дитина – Полупан Ліана Анатоліївна, 2011 року народження.

Причиною розпаду сім’ї послужило відсутність взаєморозуміння, між сторонами виникли неприязні відносини, різні погляди на життя, несумісність характерів, подружжя живе окремо, не ведуть спільного господарства.

Позивач в судовому засіданні участі не приймала, надала заяву в якій зазначила, що позовні вимоги підтримує в повному обсязі та просила розглядати справу без її участі, не заперечує проти заочного розгляду справи.

Відповідач у судовому засідання участі не приймав, про дату, час та місце розгляду справи був сповіщений у встановленому законом порядку, про причини своєї неявки суду не повідомив. Заперечень на позов не надходило.

Враховуючи, що в матеріалах справи достатньо доказів для встановлення фактичних відносин сторін, суд, зі згоди позивача, відповідно до ст. 224 ЦПК України, вважає можливим постановити рішення при заочному розгляді справи.   

У зв’язку з неявкою всіх осіб, які беруть участь у справі, в силу ч. 2 ст. 197 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.   

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню.   

У судовому засіданні встановлено, що 21.08.2010 року між сторонами укладено шлюб, про що Відділом РАЦС Перевальського районного управління юстиції Луганської області зроблено актовий запис за №178 (свідоцтво про укладення шлюбу серії І-ЖД №246787).

В період шлюб у сторін народилась дитина – Полупан Ліана Анатоліївна, 2011 року народження.

Сторони фактично припинили шлюбні стосунки, сім’я повністю розпалася, спільне господарство між ними не ведеться. Основною причиною припинення сімейних відносин є те, що сторони втратили взаєморозуміння, сторони втратили почуття любові й поваги один до одного.

Відповідно до ст. 24 СК України, шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка.

Згідно ч. 2 ст. 112 Сімейного кодексу України, суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне проживання чоловіка й дружини та збереження шлюбу суперечать інтересам одного з них.

Згідно зі ст. 113 СК України, особа, яка змінила своє прізвище у зв'язку з реєстрацією шлюбу, має право після розірвання шлюбу надалі іменуватися цим прізвищем або відновити своє дошлюбне прізвище. Позивач вирішила після розірвання шлюбу повернути собі дошлюбне прізвище «Рябова».

Враховуючи, що побудова сімейних відносин повинна здійснюватись на паритетних засадах, на почуттях взаємної любові та поваги, взаємодопомоги і підтримки (ст. 1 СК України), суд задовольняє позовні вимоги позивача про розірвання шлюбу.

Витрати по оплаті держмита при оформленні реєстрації розірвання шлюбу в органах РАЦС суд вважає за необхідне покласти на відповідача.

Керуючись ст. 110, 112 Сімейного Кодексу України, ст. ст. 10, 11, 113, 174, 213-215, 224-226 ЦПК України, -

В И Р І Ш И В:

Позовні вимоги Полупан Олени Геннадіївни до Полупан Анатолія Валерійовича про розірвання шлюбу – задовольнити.

Шлюб, зареєстрований 21.08.2010 року Відділом РАЦС Перевальського районного управління юстиції Луганської області, актовий запис №178 (свідоцтво про укладення шлюбу серії І-ЖД №246787), між Полупан Оленою Геннадіївною та Полупан Анатолієм Валерійовичем – розірвати.

Прізвище позивача після розірвання шлюбу повернути на дошлюбне «Рябова».

Стягнути з відповідача витрати при оформленні реєстрації розірвання шлюбу в органах РАЦС у сумі 17 гривень.

Заочне рішення може бути переглянуто судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Головуючий

Для отримання інформації про стан розгляду справи звертайтесь до інформаційного центру суду за тел.: (048) 728-51-02.