flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мінсоцполітики роз'яснює питання оплати праці держслужбовців судів

25 травня 2016, 15:11

Розміри посадових окладів державних службовців територіальних органів Державної судової адміністраії України, апарату апеляційних та місцевих судів визначаються з урахуванням урядової постанови стосовно схем посадових окладів.

Таке положення міститься у листі Мінсоцполітики від 20 травня 2016 р. 

У листі мова йде про постанову КМУ від 4 квітня 2016 р. №292, якою визначено низку питань з оплати праці державних службовців, в тому числі працівників судів (докладніше про це читайте у матеріалі "ЗіБ" - Держслужбовцям вищих судів платитимуть на 10% більше).

Отож, як відзначає Мінсоцполітики, посилаючись на вже згадану постанову КМУ №292:

- до 4-ї групи оплати праці віднесені посади керівників територіальних органів, керівників апарату апеляційних та місцевих судів, керівників структурних підрозділів апарату судів;

- до 5-ї групи оплати праці віднесені посади заступників керівників територіальних органів, заступників керівників апарату апеляційних та місцевих судів, і заступників керівників структурних підрозділів апарату судів;

- до 6-ї групи оплати праці віднесені посади керівників структурних підрозділів та їх

заступників у складі територіальних органів, апарату апеляційних та місцевих судів, структурних підрозділів апарату судів.

З урахуванням цього Мінсоцполітики вважає, що розміри посадових окладів державних службовців територіальних органів Державної судової адміністраії України, апарату апеляційних та місцевих судів визначаються з урахуванням вже вказаного віднесення відповідних посад до конкретних груп оплати праці та прим.4 до додатку 1 постанови КМУ №292.

Зауважимо, у прим.4 мова йде про те, що установлення посадових окладів державним службовцям за прирівняними посадами в межах 4—6 груп оплати праці здійснюється керівником державної служби у відповідному державному органі.

 

Джерело: Закон і Бізнес