flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату Малиновського районного суду м. Одеси долучилися до Всесвітнього дня вишиванки

19 травня 2016, 15:56

Сьогодні, в рамках проведення акції "Всесвітній день вишиванки", працівники апарату суду одягнули на роботу вишиванки у знак єдності українського народу.


Цього року, святу, яке традиційно відзначають у третій четвер травня, виповнюється 10 років. 

Свято покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного.

Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Вона запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

Слід відзначити, що з кожним роком свято вишиванки стає все більш масштабним.  Торік до відзначення Дня вишиванки долучилися 38 країн світу, цього ж року це свято відбудеться у 50-ти країнах світу. 

Оскільки свято вже набуло таких масштабів, його засновники звернулись до президента України Петра Порошенка з пропозицією затвердити третій четвер травня офіційним щорічним Всесвітнім днем вишиванки.