flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові новини: Суд позбавив волі шахрая, який за гроші обіцяв працевлаштувати моряків

22 березня 2016, 17:15

Чоловік, представляючись працівником судноплавної компанії, пропонував бажаючим морякам працевлаштування від 500 доларів США.  Однак, жодної обіцянки  обвинувачений так і не виконав та гроші не повернув. У зв’язку з чим, ошукані особи звернулися до правоохоронних органів. Від незаконних дій шахрая постраждало четверо моряків, які виказали бажання працевлаштуватися. Загалом, шляхом обману та зловживання довірою, обвинувачений заволодів грошовими коштами у загальній сумі 2500 доларів США.

У судовому засіданні обвинувачений свою провину у скоєнні кримінального правопорушення не визнав та пояснив, що дізнавшись про проблеми з оформленням судна усі гроші повернув.

Допитавши у судовому засіданні потерпілого та свідків, а також з’ясувавши обставини справи та дослідивши докази, суд дійшов висновку, що вказані докази свідчать про те, що обвинувачений отримавши грошові кошти не мав змоги працевлаштувати потерпілих. Також, суд прийняв до уваги пояснення обвинуваченого, що він не заперечував передачу йому грошей потерпілими та пояснень свідків в судовому засіданні.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочинів та призначив йому остаточне  покарання у вигляді 1 року та 7 місяців позбавлення волі.