flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові новини: Вживання алкогольних напоїв шкідливе не тільки для здоров’я, а небезпечне для життя

23 лютого 2016, 17:07

Перебуваючи за місцем проживання потерпілого у вечірній час, троє чоловіків розпивали спиртні напої. В ході вживання алкогольних напоїв, між обвинуваченим та потерпілим виник словесний конфлікт та обоюдна бійка. Згодом, обвинувачений пішов, однак приблизно через п’ять годин повернувся додому до потерпілого та озброївшись предметом, який був схожий на ніж, наніс останньому удар в область грудної клітини, чим спричинив ушкодження у вигляді колото різаного поранення.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав в повному обсязі та у скоєному розкаявся.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого за ст. 121 ч. 1 КК України - умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння.

При визначені виду та міри покарання, суд врахував обставини, які пом’якшують покарання, а саме:  щире каяття та активне сприяння розкриттю злочинів, бажання стати на шлях виправлення, перебування на утриманні неповнолітньої дитини та позитивна характеристика. А також обставини, що обтяжують покарання – вчинення злочину особою у стані алкогольного сп’яніння.

Суд остаточно призначив покарання, встановивши випробувальний термін строком на три роки та на підставі ст. 76 КК України поклав такі обов’язки:

-         не виїжджати за межі України на  постійне  проживання  без дозволу   кримінально-виконавчої інспекції;

-         повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання або  роботи;

-         періодично з’являтися для реєстрації в  кримінально-виконавчу інспекцію.