flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові новини: Суд позбавив батьківських прав горе-матір

16 лютого 2016, 17:26

До Малиновського районного суду м. Одеси з цивільним позовом звернувся Орган опіки та піклування Малиновської районної адміністрації ОМР, який діяв в інтересах малолітньої дитини до його матері, за участю бабусі хлопчика про позбавлення батьківських прав.

В обґрунтування своїх позовних вимог представник позивача  посилалась на те, що мати 9-річного хлопчика в зареєстрованому шлюбі не перебуває, за місцем реєстрації не проживає та на даний час її місце знаходження не відоме. У 2014 році вироком суду вона була визнана винною у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 185 КК України. 

Мати свої обов’язки по вихованню сина не виконує: не піклується про його фізичний і духовний розвиток, підготовку до самостійного життя, не забезпечує необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, станом здоров’я не цікавиться, не приділяє уваги розвитку особистості, талантів, розумових і фізичних здібностей в найповнішому обсязі, не надає дитині доступу до культурних та інших цінностей, що сприяють засвоєнню дитиною загальновизнаних норм моралі, не виявляє інтересу до її внутрішнього світу, не забезпечує здобуття освіти, не цікавиться навчанням сина.

Дитина мешкала з бабусею, але за станом здоров’я деякий час бабуся повинна була знаходитись у лікарні, тому адміністрація школи, де навчається хлопчик, звернулась за допомогою до КУ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей ОМР Одеської області», де дитина перебувала з липня 2015 року. Таким чином, бабуся дитини та КУ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей ОМР Одеської області» звернулися до служби у справах дітей ОМР з проханням розглянути питання про доцільність позбавлення батьківських прав матір малолітньої дитини.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що позовні вимоги про позбавлення батьківських прав підлягають задоволенню.