flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові новини: Малиновський районний суд м. Одеси задовольнив цивільний позов про відшкодування матеріальних та моральних збитків завданих внаслідок ДТП

26 січня 2016, 16:02

У березні 2015 року водій автобуса, виїхавши на регульований пішохідний перехід, здійснив наїзд на велосипедиста, який перетинав проїжджу частину. В результаті ДТП велосипедист отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості, а також був пошкоджений його велосипед. За результатами даної події у відношенні водія була порушена кримінальна справа, а позивач визнаний потерпілим. Згідно вироку суду водій автобуса був визнаний винним та поніс покарання.  Цим же вироком цивільний позов потерпілого про стягнення з відповідача матеріальних та моральних збитків було виділено в окреме провадження для вирішення  питання по суті в порядку цивільного судочинства.

У зв’язку з вищезазначеним позивач звернувся до суду з позовом до власника автобуса та роботодавця водія – Малого приватного підприємства про відшкодування матеріальних та моральних збитків у розмірі 29 402 грн. 77 коп. та 30 000 грн. відповідно. 

Суд дослідивши матеріали справи, задовольнив позовні вимоги та стягнув з Малого приватного підприємства на користь позивача матеріальні та моральні збитки завдані внаслідок ДТП  у загальній сумі 59 402 гривні 77 копійок.