flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові новини: 11 років позбавлення волі за вбивство жінки похилого віку

25 грудня 2015, 16:28

Молодий чоловік, перебуваючи за місцем проживання потерпілої, у ході конфлікту з останньою, який розпочався на грунті раптово виниклих неприязних відносин, наніс два удари ножем ззаду в область ключиці та шиї. Жінка померла від гострої крововтрати.

Почувши крики, які лунали з її квартири, сусіди жінки одразу виклали міліцію. Обвинувачений намагався вистрибнути через вікно та балкон, але був помічений сусідами, які заблокували усі виходи до приїзду міліції. Співробітники міліції потрапивши до квартири виявили обвинуваченого у шафі.

Допитаний в ході судового розгляду обвинувачений свою вину у скоєному злочині визнав частково, не визнавши умислу в своїх діях. Обвинувачений пояснив суду, що з потерпілою він був знайомий та періодично допомагав їй по хатнім справам. В день вбивства, він прийшов до потерпілої за її проханням в черговий раз їй допомогти. Після виконання хатніх справ, в них зав’язалась розмова, в ході якої потерпіла почала лайкою виражатись про його матір, а так як він виріс в інтернаті, без батьків, ця тема його дуже зачепила та образила. Вони почали сваритись і в процесі сварки він схопив ніж та наніс два удари ножем. За його словами, він не розумів куди саме наносить удари, оскільки був дуже ображений та не розумів, що відбувається.

Вина обвинуваченого підтверджується зібраними доказами по справі, а саме показаннями свідків, експертними висновками спеціалізованих закладів, які зроблені в рамках експертних досліджень.

Враховуючи те, що обвинувачений був раніше засудженим та відбував покарання з випробовуванням, а також рецидив злочину та вчинення злочину щодо особи похилого віку, суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 11 років. До призначеного покарання, суд приєднав не відбуте покарання та остаточно призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років.

Таке рішення виніс суддя  Малиновського районного суду м. Одеси Непорада Олег Миколайович.