flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про судовий розгляд справи про масові заворушення 2 травня 2014 року на Грецькій площі

18 грудня 2015, 11:58

В судове засідання, яке відбулось 17 грудня 2015 року, не з’явився обвинувачений Альошин С.О. Для з’ясування причин неявки та визначення подальшого продовження судового розгляду, суд оголосив коротку перерву.

Після перерви, було з’ясовано що обвинувачений Альошин С.О. хворіє та надасть в наступному судовому засіданні відповідну довідку.

Також, адвокатом обвинуваченого Мефьодова Є.І. було заявлено клопотання про внесення змін в ухвалу суду від 04.12.2015 року, а саме виключення з її мотивувальної та резолютивної частин посилання суду на скасування визначення розміру застави щодо його підзахисного. Адвокат мотивував своє клопотання тим, що в обвинуваченого Мефьодова суттєво погіршився стан здоров’я, що в подальшому може призвести до більш тяжких ускладнень. Зазначимо, що саме вказаний обвинувачений після закінчення судового засідання, яке відбулось 04.12.2015 року, здійснив спробу суїциду. Учасники судового процесу наполягали на розгляді даного клопотання без одного обвинуваченого Альошина С.О., тому суд видалився до нарадчої кімнати.

Після виходу з нарадчої кімнати, суд оголосив ухвалу, відповідно до якої відмовив у задоволенні клопотання адвоката обвинуваченого Мефьодова Є.І. Суд наголосив, що погіршення стану здоров’я обвинуваченого пов’язане лише з його самостійними діями, направленими на спробу суїциду. Відносно інших питань, викладених у клопотанні захисника, суд їх не розглянув, так як вони пов’язані з виконанням рішення про застосування застави.

Також, до суду надійшло клопотання від обвинуваченого Мефьодова Є.І. про оголошення обвинувального акту в спрощеному варіанті. Вислухавши думку учасників судового процесу, а саме, що не всі учасники підтримують це клопотання, суд на місці ухвалив оголошувати обвинувальний акт в повному обсязі.

Після цього, прокурором Бабіним О.Д. було продовжено оголошення обвинувального акту, так як обвинувачення щодо Альошина С.О. вже було оголошено.

Дійшовши до оголошення в частині формулювання обвинувачення, прокурором було заявлено клопотання про неможливість його оголошення без обвинуваченого Альошина С.О., так як ця частина обвинувального акту стосується усіх обвинувачених. Суд задовольнив клопотання прокурора та відклав судове засідання на 24 грудня 2015 року на 10 год. 30 хв.