flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про судовий розгляд справи про масові заворушення 2 травня 2014 року на Грецькій площі

04 грудня 2015, 16:43

В ході судового розгляду, перед початком оголошення обвинувального акту, прокурором було заявлено клопотання про скасування ухвали суду від 27.11.2015 року та постановлення нової ухвали про продовження строків дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно обвинувачених Долженкова С.О., Мефьодова Є.І., Сакауова М.В., Романюка В.В., Корчинського С.М.

Крім того, прокурором була надана копія витягу з кримінального провадження про внесення 03.12.2015 року до ЄРДР заяви про те, що 28.03.2014 року під час проведення автопробігу «Одеської Дружини» у м. Миколаїв до 70-ти річчя звільнення міста від окупації, Мефьодов Є.І., Долженков С.О., а також інші невстановлені особи публічно закликали населення до створення «Новоросії» та відокремлення Одеської та Миколаївської областей від України, дії яких кваліфіковані за ст. 110 ч.1 КК України.

Вислухавши думку учасників судового розгляду з приводу заявленого клопотання прокурора, суд видалився до нарадчої кімнати.

Після виходу з нарадчої кімнати, суд оголосив ухвалу, згідно якої частково задовольнив клопотання прокурора та вніс зміни до ухвали суду від 27.11.2015 року у частині визначення застави п’ятьом обвинуваченим.

Приймаючи попереднє рішення про встановлення розміру застави обвинуваченим, суд виходив із наявних матеріалів кримінального провадження про особи обвинувачених та не мав в розпорядженні даних про вчинення Долженковим С.О., Мефьодовим Є.І. та іншими особами кримінального правопорушення, пов’язаного з посяганням на територіальну цілісність України. Ця обставина свідчить про те, що вказані обвинувачені можуть продовжити протиправні дії, націлені на дестабілізацію обстановки в Південному регіоні, а також в цілому по Україні. При визначені розміру застави іншим трьом обвинуваченим, судом були не в повній мірі враховані дані про особи обвинувачених, а саме, що вони притягувались до кримінальної відповідальності та існує реальний ризик вчинення ними нових злочинів.

Зазначимо, ухвала суду від 27.11.2015 року в частині продовження обвинуваченим Долженкову С.О., Мефьодову Є.І., Сакауову М.В., Корчинському С.М., Романюку В.В., строку тримання під вартою до 60-ти днів, а саме до 26.01.2016 року залишена без змін.

Наступне судове засідання призначено на 11 грудня 2015 року на 10.30.