flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

24 та 25 листопада 2015 року Малиновський районний суд м. Одеси відвідали 3 групи студентів НУ «Одеська юридична академія»

27 листопада 2015, 11:15

24 листопада та 25 листопада 2015 року, в рамках проведення заходу «Дня відкритих дверей», Малиновський районний суд м. Одеси відвідали студенти Факультету Адвокатури (3 курс) та студенти Факультету підготовки слідчих внутрішніх справ (5 курс) при Національному університеті «Одеська юридична академія».

Майбутнім юристам було проведено ознайомчу екскурсію з діяльністю суду, зокрема вони відвідали загальну канцелярію, канцелярію з прийому позовних заяв, кримінальну канцелярію, де дізнались про особливості роботи кожної.

Студентам було продемонстровано роботу комп’ютерної програми документообігу суду КП «Д-З», а саме як реєструється вхідні документи, а також як виглядає та заповнюється обліково-статистична картка на кримінальне провадження.

Також студентам розповіли про роботу інформаційного центру, про інформаційний кіоск, що розроблений для надання відвідувачам суду інформацію щодо справ, які розглядаються Малиновським районним судом м. Одеси.

Найцікавішим для студентів, безперечно, стало відвідування судових засідань по кримінальним провадженням, де вони побачили таку процесуальну дію, як допит свідків, а також як відбувається підтримання державного обвинувачення прокурором та як адвокати реалізують право обвинувачених на захист.

Насамкінець, студенти висловили слова вдячності за отриманий досвід та виявили бажання в майбутньому відвідувати такі заходи в Малиновському районному суді м. Одеси.

Нагадаємо, даний захід проводиться задля покращення доступу до правосуддя шляхом налагодження діалогу між судовою владою та суспільством, підвищення рівня довіри та рівня обізнаності громадян.