flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Опубліковано постанову Кабміну щодо охорони судів

10 листопада 2015, 10:29

Сьогодні на Урядовому порталі обнародували постанову Уряду від 9.11.2015 №906, яка врегульовує питання охорони судів до створення підрозділів відомчої воєнізованої охорони Державної судової адміністрації України.

Як раніше повідомляв "ЗіБ", охорона судів, інших органів та установ судової системи, а також установ судових експертиз тимчасово буде здійснюватися підрозділами Національної гвардії та Національної поліції.

Такою охороною будуть забезпечені суди загальної юрисдикції, Вища рада юстиції, Вища кваліфікаційна комісія суддів, Державна судова адміністрація та її територіальні управління, Національна школа суддів та установи судових експертиз Мін'юсту та МОЗ.

МВС за погодженням з ДСАУ повинен затвердити порядок відповідної охорони судів та інших приміщень. На це згідно постанови у них є тиждень.

Зауважимо, воєнізована охорона, яка повинна виконувати, зокрема, і функції щодо охорони судів наразі так і створена. У ДСАУ кажуть, що нема потрібних коштів. З цим питанням звертались і до очільника Кабміну, на що останній доручив це питання опрацювати Мінфіну. Очевидно, кошти так чи інакше

виділені будуть, однак незрозуміло, чи погодяться надати ДСАУ те фінансування, про яке вона просить (900 млн. грн. на 2016 р.).

З постановою КМУ від 9.11.2015 №906 можна ознайомитись тут.

Джерело: Закон і Бізнес