flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Україні набрав чинності Закон про поліцію

09 листопада 2015, 09:58

Сьогодні, 7 листопада, набирає чинності Закон "Про Національну поліцію". До лав поліцейських автоматично зараховано лише патрульних, решта бажаючих працювати у поліції повинні будуть пройти конкурс.

Закон "Про Національну поліцію" №580-VIII, прийнятий 2 липня 2015 року, передбачає, що систему поліції складають кримінальна і патрульна поліція, органи досудового розслідування, поліція охорони, спеціальна поліція та поліція особливого призначення.

Цього тижня Кабмін погодив Положення про Національну поліцію та призначив її керівника, яким стала Хатія Деканоідзе. Водночас у МВС стартував процес переатестації працівників міліції, які виявили бажання стати поліцейськими.

До атестації на посади в Національній поліції допустять тих працівників міліції, які рапортом висловили бажання служити у Національній поліції і стосовно яких немає претензій з боку служби внутрішньої безпеки. Частина діючих співробітників міліції будуть призначені «тимчасово виконуючими обов'язки» на посади у відповідних органах Національної поліції.

Проведення атестаційного конкурсу почнеться з міста Києва та Київської області. Конкурс проводитимуть на базі територіальних органів Національної поліції України та вищих навчальних закладів МВС.

Окрім того, у МВС вже розпочався конкурс до поліцейського спецназу.

Нову поліцейську форму зможуть отримати тільки ті працівники, які успішно пройшли всі етапи атестаційного конкурсу. Однак, варто зауважити, що поліцейські до кінця наступного року можуть використовувати форму, печатки, посвідчення старого зразка.

Джерело: Закон і Бізнес