flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

12 листопада 2015 року Малиновський районний суд м. Одеси відвідали учні 10 класу Одеського юридичного ліцею

13 листопада 2015, 11:57

12 листопада 2015 року, на виконання листа територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області, з метою популяризації, підвищення прозорості в діяльності місцевих загальних судів Одеської області та ознайомлення з роботою суду, в Малиновському районному суді м. Одеси був проведений день відкритих дверей, на який запрошено учнів 10 економіко-правового класу Одеського юридичного ліцею у супроводі класного керівника.

 



        На початку зустрічі, керівник апарату суду В.А.Савенко розповіла учням історію Малиновського районного суду м. Одеси та про особливості пропуску осіб на територію суду. Увагу учнів було звернуто на розміщення інформаційних стендів та роботу інформаційного центру, де відвідувачам надається інформація про справи, які розглядаються в суді.

 


 

Учні мали змогу ознайомитися з канцеляріями суду, дізнатися про особливості роботи  кожної із них.

Екскурсія приміщеннями суду розпочалася із загальної канцелярії, де учні дізналися про реєстрацію та  рух документів, що надходять до суду. В канцелярії з прийому позовних заяв, розповіли про порядок реєстрації позовних заяв, адміністративних позовів та інших документів, а також звернули увагу на функцію автоматизованого розподілу справ між суддями. В кримінальній канцелярії суду учням було продемонстровано відмінності зовнішнього вигляду кримінальних справ, що розглядаються за КПК 1960 року та за  КПК 2012 року.

 


 

 

Також, учні відвідали зали судових засідань. В одній із них, учням розповіли про фіксацію судового засідання технічними засобами та про можливість проведення судових засідань в режимі відео конференції .

Керівник апарату суду відповіла на всі питання, які цікавили учнів.

Прес-секретар суду М.І. Ляховченко розповіла учням про свою нову посаду в суді, про необхідність цієї посади в сучасних умовах розвитку суспільства та про свої посадові обов’язки.

 

 


 

 

Наприкінці зустрічі  В.А. Савенко побажала усім присутнім учням успіхів та наснаги у навчанні, а також успішного вибору життєвого шляху!