flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Управління часом в суддівській діяльності"- тренінг з підготовки суддів та викладачів-тренерів

09 листопада 2015, 17:01

5 листопада 2015 року Національною школою суддів України спільно з українсько-канадським проектом «Освіта суддів – для економічного розвитку», проведено тренінг з підготовки суддів та викладачів- тренерів на тему «Управління часом в суддівській діяльності».

Вітальними словами захід відкрили викладач Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук Ольга Шаповалова, начальник відділу науково- методичного забезпечення діяльності судів загальної юрисдикції та бібліотечно-видавничої діяльності Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук Оксана Шамрай, директор із юридичних та освітніх питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту (Оттава, Канада) Дональд Чіассон та суддя Верховного суду провінції Ньюфаундленд і Лабрадор (Сент-Джонс, Канада) Річард Д. ЛеБлан. 

У якості суддів-тренерів виступили суддя Донецького окружного адміністративного суду Олександр Зінченко, суддя апеляційного суду Львівської області Наталія Курій, голова Малиновського районного суду м. Одеси Леонід Лічман, суддя апеляційного суду Івано-Франківської області Андрій Малєєв та суддя апеляційного суду Закарпатської області, кандидат юридичних наук Ганна Фазикош. 

Програма тренінгу передбачала використання різноманітних інтерактивних методик, зокрема міні-лекції з презентаціями, виконання індивідуальних та практичних завдань в малих групах, обговорення ситуативних завдань. З метою привернення уваги слухачів до питань управління часом на початку заходу було продемонстровано навчальний відеофільм та проведено опитування із використанням клікерів.

 

У ході роботи судді-тренери обговорили із учасниками основні принципи (закони) тайм-менеджментута можливі методи підвищення ефективності роботи судді шляхом раціонального використання часу, а при виконанні практичних завдань в малих групах слухачі набули вмінь та навичок із використання окремих методів управління часом: 

- планування часу судді;

 - вміння говорити «ні»;

 - використання режиму «не турбувати»;

 - делегування повноважень.

Лічман Л.Г. запропонував слухачам дві міні-лекції з презентаціями на теми : «Системні наслідки для судді у разі неправильного використання ним часу, а також позитив у разі ефективного тайм-менеджменту» та « Ефективне планування часу. Пріоритети.»

Під час обговорення результатів тренінгу його учасники прийшли до висновків про актуальність зазначеної проблеми, якісну розробку навчального курсу «Управління часом в суддівській діяльності». Цей курс буде запропонований Національною школою суддів України у спеціальній підготовці кандидатів на посаду судді, підготовці суддів: яких призначено на посаду судді вперше, яких обрано на посаду судді безстроково, а також у періодичному навчанні суддів з метою підвищення рівня кваліфікації.

 

За матеріалами Національної школи суддів України