flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Від крадіжки до вбивства один крок

15 квітня 2015, 16:15

Малиновським районним судом м. Одеси було засуджено молодого чоловіка до восьми з половиною років позбавлення волі за умисне вбивство.

Незадовго до вбивства молодий чоловік, знаходячись на території садового кооперативу «Рассвєт», розташованого у смт. Затока, проникнув на другий поверх будинку та викрав гладкоствольну мисливську рушницю та бойові припаси до неї на загальну суму 500 грн.,  після чого з місця скоєння злочину зник.

Викрадене майно обвинувачений зберігав за місцем проживання, а саме в м. Одесі, де і виготовив нестандартну, короткоствольну, гладкоствольну вогнепальну зброю, шляхом відрізання стволу гладкоствольної мисливської рушниці, яку почав носити при собі у вечірній час доби.

Згодом, 28 березня 2014 року  близько опівночі, обвинувачений зі своїм товаришем, перебуваючи по вулиці Кондинського  у місті Одесі, зустріли знайомого та почали вимагати повернення грошового боргу, який він заборгував товаришу обвинуваченого. Отримавши відмову у поверненні боргу чоловіки почали бити боржника.

Проходячи повз місця бійки потерпілий разом зі своєю дружиною та товаришем зупинилися. Потерпілий, будучи раніше знайомим із учасниками бійки, почав їх заспокоювати та вимагав припинити побиття. Обвинувачений, обурившись таким втручанням та на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, навмисно вистрілив потерпілому у ліву  частину шиї спереду з обрізу мисливської рушниці, від чого останній помер на місці.

Після вчинення вбивства, товариш обвинуваченого допоміг йому залишити територію м. Одеси. Злочинці переховувались в с. Буялик, Іванівського району, Одеської області, а в подальшому в с. Кошари Комінтернівського району Одеської області, де на наступний день після вбивства вони були затримані співробітниками міліції.

У судовому засіданні обвинувачені у скоєних злочинах визнали свою провину повністю, щиро покаялися та підтвердили обставини вчинення злочинів.