flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок відносно семи осіб, які своїми діями сприяли незаконному заволодінню цілисними майновими комплексами та матеріально-технічними ресурсами Херсонської філії «УКРПОШТИ»

10 вересня 2024, 13:07

Сьогодні, 10 вересня 2024 року, суд ухвалив вирок за обвинуваченням:
- Сальдо В.В. України за ч.3 ст.28, ч.6 ст.111-1, ч.3 ст.28, ч.1 ст.111-2 КК України та на підставі ч. 1, 3, 4 ст. 70 КК України визначив остаточне покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 (п’ятнадцять) років з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських повноваженнях на підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності строком на 15 (п’ятнадцять) років;
- Губарєвої К.Ю. за ч.3 ст.28, ч.6 ст.111-1, ч.3 ст.28, ч.1 ст.111-2 КК України та на підставі ч. 1, 3 ст. 70 КК України визначив остаточне покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 (дванадцять) років з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських повноваженнях на підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності строком на 15 (п’ятнадцять) років;
- Фірмана В.І. за ч.3 ст.28, ч.6 ст.111-1, ч.3 ст.28, ч.1 ст.111-2 КК України та на підставі ч. 1, 3 ст. 70 КК України визначив остаточне покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 (дванадцять) років з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських повноваженнях на підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності строком на 15 (п’ятнадцять) років;
- Принь О.Г. за ч.3 ст.28, ч.1 ст.111-2 КК України у вигляді позбавлення волі на строк 10 (десять) років з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати певні посади, пов’язані з виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях усіх форм власності строком на 15 (п’ятнадцять) років;
- Дубініної Т.В. за ч.3 ст.28, ч.1 ст.111-2 КК України у вигляді позбавлення волі на строк 10 (десять) років з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати певні посади, пов’язані з виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях усіх форм власності строком на 15 (п’ятнадцять) років.
- Горлачової І.А. за ч.3 ст.28, ч.1 ст.111-2 КК України у вигляді позбавлення волі на строк 10 (десять) років з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати певні посади, пов’язані з виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях усіх форм власності строком на 15 (п’ятнадцять) років;
- Міхнєва С.Б. за ч.3 ст.28, ч.1 ст.111-2 КК України у вигляді позбавлення волі на строк 10 (десять) років з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати певні посади, пов’язані з виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях усіх форм власності строком на 15 (п’ятнадцять) років.

Кримінальне провадження розглянуто в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинувачених (in absentia).

Інфомаційно: зазначені вище особи обвинувачуються у незаконному заволодінні цілісними майновими комплексами з матеріально-технічними ресурсами Херсонської філії «УКРПОШТИ» та створенню на базі потужностей підприємства «Почти Херсону», повністю підконтрольної окупаційної владі, яка вподальшому планувалась об'єднанню с поштою росії. Також фігуранти провадження, обвинувачуються у заволодінні організаційної техніки, автомобілями та понад 200 одиницями вогнепальної зброї з повним боєкомплектом, яка перебувала набалансі в Херсонській філії «УКРПОШТИ».

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Кримінальне провадження: № 521/9452/23

Довідково:

Частина 3 статті 28 КК України - вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією, тобто кримінальне правопорушення визнається вчиненим організованою групою, якщо в його готуванні або вчиненні брали участь декілька осіб (три і більше), які попередньо зорганізувалися у стійке об'єднання для вчинення цього та іншого (інших) кримінальних правопорушень, об'єднаних єдиним планом з розподілом функцій учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам групи.

Частина 6 статті 111-1 КК України - колабораційна діяльність, тобто організація та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та/або на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України, за відсутності ознак державної зради, активна участь у таких заходах - караються позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Частина 1 статті 111-2 КК України - пособництво державі-агресору, тобто умисні дії, спрямовані на допомогу державі-агресору (пособництво), збройним формуванням та/або окупаційній адміністрації держави-агресора, вчинені громадянином України, іноземцем чи особою без громадянства, за винятком громадян держави-агресора, з метою завдання шкоди Україні шляхом: реалізації чи підтримки рішень та/або дій держави-агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави-агресора; добровільного збору, підготовки та/або передачі матеріальних ресурсів чи інших активів представникам держави-агресора, її збройним формуванням та/або окупаційній адміністрації держави-агресора -
караються позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.