flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

24 березня у Мін’юсті відбулося підписання Протоколу про співпрацю між Міністерством юстиції України та проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя»

25 березня 2015, 15:48

Як пояснили “ЗіБ” у Мін’юсті, основними завданнями цього документу є технічна, експертна та фінансова підтримка реформ, які започатковані й запроваджуються міністерством у сфері органів юстиції та судовій системі.

Перший блок реформ, який реалізовуватиметься спільно з USAID, пов’язаний із реформуванням судової системи. Другий блок стосується співпраці в частині реалізації Закону про очищення влади.

«Спільно з USAID ми проводимо програму навчання наших співробітників люстраційного департаменту щодо ознайомлення з найкращими практиками проведення люстрації в країнах східної Європи», - зауважив Павло Петренко.

Третім блоком спільної роботи стане проведення фахівцями Агентства США з міжнародного розвитку моніторингу реформ у системі юстиції. Ще одним важливим напрямком співпраці стане просвітницька робота і захист прав людини.  Останній блок, прописаний у документі, стосується переведення публічних сервісів, які надає Мін’юст, в електронний формат.

Зі свого боку керівник проекту «Справедливе правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Девід Вон зазначив, що сприяння удосконаленню роботи української судової системи є пріоритетом роботи проекту.

«Особливу увагу ми приділятимемо налагодженню діалогу між судами та суспільством, питанням покращення доступу до правосуддя, а також збільшенню прозорості та підзвітності судової системи», - зауважив американський експерт.

За його словами, підписаний протокол про співпрацю також передбачає підтримку конституційного процесу в Україні, покращення порядку проведення перевірок державних посадовців та суддів, а також реалізацію програм із підвищення знань представників органів юстиції.

Джерело: zib.com.ua