flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Малиновський районний суд м. Одеси відмовив в адміністративному позові про стягнення надмірно виплаченої щомісячної грошової допомоги

03 березня 2015, 15:46

Помилившись в розрахунку щомісячної грошової допомоги малозабезпеченій особі, яка проживає разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психологічного розладу, Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради намагався стягнути переплачену суму у розмірі 5 217, 46 гривень. Однак в ході розгляду справи було встановлено, що надмірні виплати державної соціальної допомоги не відбулись у наслідок зловживань з боку відповідачки чи в результаті приховуванню нею обставин, що впливають на виплату соціальної допомоги. Працівник Департаменту при підрахунках, помилково застосував до відповідачки прожитковий мінімум працездатної особи, хоча мав би застосувати прожитковий мінімум як до непрацездатної, що в свою чергу не є рахунковою помилкою. Таким чином, суд у задоволенні адміністративного позову відмовив на користь малозабезпеченої особи, яка проживає разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психологічного розладу.

Зазначимо, що Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради не оскаржував Постанову до Одеського апеляційного адміністративного суду.