flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Опубліковано Закон України "Про забезпечення права на справедливий суд" (текст закону)

26 лютого 2015, 15:24

В сьогоднішньому номері газети “Голос України” №35 (6039) було опубліковано Закон №192-VIII “Про забезпечення права на справедливий суд”

Закон про справедливий суд набирає чинності через тридцять днів з дня його опублікування, крім пунктів 6 та 8 розділу І цього Закону, а також крім цього пункту, пунктів 3 і 4 розділу “Прикінцеві та перехідні положення”, які набирають чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Пункти 6 і 8 розділу I Закону передбачають внесення змін до Закону про Вищу раду юстиції та Закону про Регламент ВР в частині обрання членів Вищої ради юстиції.

Таким чином, вже від завтра припиняються повноваження членів Вищої ради юстиції, призначених Верховною Радою України, Президентом України, з’їздом адвокатів України, з’їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, всеукраїнською конференцією працівників прокуратури.

Що ж стосується членів ВРЮ, призначених з’їздом суддів України, то вони продовжуватимуть виконувати свої повноваження до спливу 4-го року повноважень. Тільки після цього з'їзд суддів призначить нових членів до складу ВРЮ.

Інші уповноважені суб’єкти призначають членів Вищої ради юстиції у порядку, передбаченому Законом України «Про Вищу раду юстиції», з урахуванням внесених цим Законом змін та не пізніше 60 днів з дня набрання чинності п. 6 розділу І цього Закону. Сплив цього строку почнеться 27 лютого.

З текстом опублікованого Закону можна ознайомитись тут.

Джерело: zib.com.ua