flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває судовий розгляд за обвинуваченням співробітника ФСБ рф у жорстокому поводженні з цивільним населенням

07 березня 2024, 10:48

Сьогодні 7 березня 2024 року відбулось судове засідання за обвинуваченням громадянина рф у віддані наказу на жорстоке поводження з цивільним населенням та на вчинення інших порушень законів та звичаїв війни, що передбаченні міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч.2, ст. 28, ч.1 ст. 438 КК України).

Слід зазначити, що обвинувачений у минулі судові засідання за сповіщенням суду не з’явився. Разом з тим судом вжито вичерпних заходів для сповіщення і виклику обвинуваченого для участі у судовому розгляді.

У зв’язку із неявкою потерпілого, якого направлено на військово-лікарську комісію, судове засідання було відкладено.

Наступне судове засідання призначено на 15 березня 2024 року на 10.00 годину.

Інформаційно: обвинувачений (співробітник федеральної служби безпеки рф) знаходячись у м. Херсон, віддав наказ підлеглим особам з числа військових підрозділів РФ на вчинення нападу на цивільну особу та на жорстоке поводження з цивільним населенням, а саме незаконне утримання, застосування тортур і катування (завдання ударів по різним частинам тіла) цивільної особи. Звертаємо вашу увагу, відповідно до вимог ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.