flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

3 місяці арешту та 10 років позбавлення права обіймати певні посади – суд затвердив угоду про визнання винуватості

17 травня 2023, 16:21

Сьогодні, 17 травня 2023 Малиновський районний суд м. Одеси ухвалив вирок, яким затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та підозрюваною за ч.3 ст.111-1 КК України. Визнав останню винною у колабораційній діяльності, а саме у здійсненні громадянином України дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти.

Обвинувачена для реалізації протиправних дій щодо впровадження стандартів освіти російської федерації у Херсонському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І ступеня спеціалізована школа ІІ ступеня колегіум» № 51 ім. - Г.А. Потьомкіна Херсонської міської ради за сприяння невстановлених представників держави-агресора організовувала функціонування навчального закладу виконуючі адміністративні функції з методичного керівництва виховною роботою викладацького складу, координації та спрямування виховної діяльністю учителів, класних керівників, на виконання розпоряджень так званого «директора» навчального закладу.

Під час досудового розслідування прокурор і підозрювана (за участі захисника) уклали угоду про визнання винуватості.

Вони дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченої за ч. 3 ст.111-1 КК України та визначили покарання у виді трьох місяців арешту з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, а також займатися будь якою діяльністю, пов’язаною з освітнім процесом строком на 10 років ( у межах санкції ч. 3 ст.111-1 КК України).

Переконавшись, що зміст угоди, умови та порядок її укладення відповідають вимогам законодавства, суд дійшов висновку про наявність підстав для її затвердження.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.