flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

07 листопада 2014, 11:15

28 жовтня 2014 року Малиновський районний суд м. Одеси відвідали студенти 3-го курсу Національного університету «Одеська юридична академія», факультету «Адвокатура».

Знайомство юних адвокатів з судом розпочала заступник керівника апарату Мрачко Тетяна Павлівна. Вона розповіла історію Малиновського районного суду м. Одеси та про особливості пропуску осіб на територію суду та роботу спеціального підрозділу судової міліції «Грифон».

Продовжуючи захід, студентам було продемонстровано роботу інформаційного центру суду та проведено екскурсію приміщеннями. Спершу гості ознайомилися з роботою загальної канцелярії суду, де працівники люб’язно продемонстрували роботу Комп’ютерної програми «Документообіг суду». В канцелярії з прийому позовних заяв, розповіли про порядок реєстрації позовних заяв, адміністративних позовів та інших документів, а також звернули увагу на функцію автоматизованого розподілу справ між суддями.

З керівником апарату суду Савенко Валентиною Анатоліївною, студенти відвідали кримінальну, адміністративну та цивільну канцелярії. Завідуючі канцелярій розповіли про діяльність кожної канцелярії.

Далі студенти відвідали архів та дізналися про особливості зберігання та видачі справ.

Після теоретичної частини заходу, у студентів був час побачити, як саме відбувається судовий розгляд, тому вони відправилися до зали судових засідань та були присутні на судовому засіданні.

Керівник апарату суду відповіла на всі питання, які цікавили студентів.

Для того, щоб подорож до Малиновського районного суду м. Одеси запам’яталася краще, перед студентами НУ «Одеська юридична академія» виступив голова суду Лічман Л.Г. Він розповів про історію та діяльність Малиновського районного суду м. Одеси. Голова суду звернув увагу студентів на те, що Малиновський районний суд м. Одеси став одним з чотирьох пілотних судів в Україні, в якому в рамках реалізації канадсько-українського проекту «Суддівська освіта – для економічного зростання» з травня 2013 року запроваджено процедуру досудового врегулювання спору за участю судді.

 Студенти НУ «Одеська юридична академія» виявили бажання у майбутньому поповнити ряди колективу суду.

Колектив Малиновського районного суду  м. Одеси бажає юним відвідувачам наснаги в здобутті нових знань, успішного вибору життєвого шляху та повної реалізації своїх творчих можливостей!