flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали з робочим візитом суддя-спікер, заступник голови Амстердамського окружного суду (Королівство Нідерланди) Естер де Рой та заступник голови Одеського апеляційного суду Дрішлюк Андрій

07 вересня 2021, 17:59

Сьогодні, 07 вересня 2021 року в Малиновському районному суді м. Одеси відбулась робоча зустріч в межах міжнародного проекту «Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін», на якій учасники активно обговорили питання, пов’язані з практичним впровадженням у роботу «Правил організації ефективного кримінального судочинства» та «Правил організації ефективного цивільного судочинства».

У зустрічі взяли участь голова Малиновського районного суду м. Одеси Леонід Лічман разом з заступником голови кримінальної палати Олександром Іщенко, керівником апарату суду Валентиною Савенко, заступником керівника апарату суду Юлією Ткаченко, а також судді кримінальної палати: Олександр Гарський, Олег Крижановський, Ірина Морозова, Олег Непорада, Олексій Старіков та судді цивільної палати: Ігор Бобуйок, Володимир Гуревський, Олександр Леонов, Олег Михайлюк, Ігор Плавич, Дмитро Роїк, Дмитро Громік та голова правління ГО Експертно-аналітична агенція «Група 2 травня» Тетяна Герасимова.

За результатами зустрічі розроблений план заходів, направлений на реалізацію «Правил організації ефективного кримінального судочинства» та «Правил організації ефективного цивільного судочинства».

Так, Рішенням Ради суддів України № 14 від 28.02.2020 було визначено пілотними судами з запровадження «Правил організації ефективного кримінального судочинства» та «Правил організації ефективного цивільного судочинства»: Одеський апеляційний суд, Малиновський районний суд міста Одеси, Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області.

30 вересня 2020 року до Вищої ради правосуддя були направлені фінальні версії Правил та лист щодо прийняття до відома та врахування в діяльності Правил.

В липні 2021 року Вища рада правосуддя направила до Одеського апеляційного суду лист, яким було повідомлено, що члени ВРП ознайомились з текстом Правил та повідомлені про їх застосування пілотними судами та представниками прокуратури і адвокатури в процесі здійснення судочинства.

Проведення конференції в межах міжнародного проекту «Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін» заплановано на 11-12 листопада 2021 року.