flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Державної судової адміністрації України перебував у м. Вінниці з робочим візитом

07 липня 2014, 17:41

Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк 4 липня 2014 року перебував з робочим візитом у м. Вінниці, де взяв участь у роботі круглого столу: "Організація роботи апеляційних адміністративних судів: практичні аспекти, обмін досвідом щодо удосконалення роботи", метою якого є обмін досвідом в організації роботи апарату суду, забезпечення відкритості та доступності діяльності адміністративних судів України.

У роботі круглого столу взяли участь: голова Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло, голова Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, його заступники Олег Курко та Віктор Гонтарук, працівники апарату цього ж суду, голова Київського апеляційного адміністративного суду Андрій Горяйнов, заступник начальника територіального управляння Державної судової адміністрації України у Вінницькій області Олег Кислиця.

Очільник ДСА України поінформував учасників круглого столу, що фінансування судів за загальним фондом державного бюджету здійснюється у 100-відстоковому обсязі до відкритих асигнувань, а за спеціальним фондом –  згідно з поданими судами заявками. Також повідомив про розроблений ДСА України проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Державній судовій адміністрації на 2014 рік».

Прийняття зазначеного документа, що буде розглянутий на найближчому засіданні Уряду, надасть можливість погасити кредиторську заборгованість минулого року, а також створити належні умови для виконання норм процесуального законодавства.

Крім того, З. Холоднюк розповів про можливості збільшення у цьому році середньої зарплати працівникам апаратів судів.

"За  прогнозом ДСА України  річний план із надходження судового збору до спеціального фонду державного бюджету буде виконаний не пізніше 1 серпня цього року, враховуючи залишок невикористаних коштів цього фонду на початок 2014 року в сумі більше 342 млн гривень. Після виконання річного плану, понадпланові надходження від сплати судового збору будуть спрямовуватись із спеціального фонду державного бюджету судам, як додаткові бюджетні  асигнування, включаючи на оплату праці працівників апаратів судів", – відзначив голова ДСА України.

У рамках робочого візиту керівник Державної судової адміністрації України відвідав Апеляційний суд Вінницької області та оглянув об’єкт незавершеного будівництва дев’ятиповерхового приміщення по  вул. 600-річчя, 17. 

Також очільник ДСА України ознайомився із ходом розпочатої у грудні 2011  року реконструкції історичної будівлі колишнього готелю "Савой", що орендується з метою забезпечення належним приміщенням Вінницького апеляційного адміністративного суду.

Голова ДСА України відвідав територіальне управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області та провів робочу нараду з його колективом.