flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд забезпечив належну організацію дорожнього руху

30 червня 2021, 10:15

В провадженні судді Малиновського районного суду м. Одеси Бобуйка І.А. перебував адміністративний позов Особа 1 до інспектора лейтенанта УПП в Одеській області поліції Особа 2, УПП в Одеській області ДПП про скасування постанови про адміністративне правопорушення.

Під час розгляду справи, судом було виявлено ознаки адміністративного правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 140 КУпАП, які полягали у неналежній організації дорожнього руху на перехресті вулиці Василя Стуса та вулиці Мельницька з виїздом на Іванівський шляхопровід у м. Одесі, а саме:

  • знак 5.16 «Напрямки руху по смугах», верхній край якого знаходиться вище, як мінімум на 0,5 метри, що перевищує дозволених 6 метрів, встановлено з порушенням діючих норм та правил;
  • в одному поперечному перетині дороги, знаходяться 4 знаки, однак згідно п. 10.2.2 Державних стандартів України 4100-2002, в одному поперечному перетині дороги допускається встановлювати не більше як три знаки, без урахування дублюючих знаків і табличок до дорожніх знаків;
  • за дорожньої обстановки, яка діяла на час розгляду справи, розміщення дорожніх знаків, які регулюють дорожній рух, бетонної споруди на заокругленні перехрестя, яку майже не видно на відстані 100 м за напрямком руху, водії не можуть рухатися ближче до правого краю без порушення знаку 3.21. «В'їзд заборонено», та знаку 1.4.2 «Напрямок повороту» (рух ліворуч). Судом встановлено, за даної дорожньої обстановки, що водій має повертати направо, щоб повернути на Іванівський шляхопровід, та не закінчивши правий поворот, потрібно різко повернути на ліво, тим самим порушити п.10.5 ПДР.

Посилаючись на викладене, суд вважав за необхідне направити окрему ухвалу для прийняття рішення щодо належної та ефективної організації дорожнього руху (з встановлення строку виконання – 1 місяць) на перехресті вулиці Василя Стуса та вулиці Мельницька з виїздом на Іванівський шляхопровід  у м. Одесі до Департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху ОМР, УПП в Одеській області ДПП та КУ «Спеціалізований монтажно-експлуатаційний підрозділ» ОМР.

На виконання окремої ухвали суду КУ «Спеціалізований монтажно-експлуатаційний підрозділ» ОМР та Департамент транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху ОМР повідомлено суд про вжиті заходи та виконані роботи з організації дорожнього руху по Іванівському шляхопроводу у м. Одесі.

З повним текстом постанови та окремої ухвали можна ознайомитись на порталі «Судова влада» за №521/4604/21.