flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання Ради суддів України

18 червня 2014, 13:23

17 червня 2014 року в приміщенні Верховного Суду України (м. Київ, вул. Пилипа Орлика, 8) відбулося засідання Ради суддів України, де обговорено низку організаційних питань із проведення ХІІ позачергового з‘їзду суддів України.

Голова Ради суддів України Василь Онопенко повідомив, що надійшло нове звернення від народних депутатів Інни Богословської та Романа Стаднійчука про те, що з'їзд суддів у нинішніх умовах проводити не варто. Обґрунтовують парламентарі своє звернення ситуацією, яка склалася в Донецькій і Луганській областях, а також тим, що надані Радою суддів України рекомендації конференціям і радам суддів адміністративних, господарських, загальних судів не відповідають порядку, передбаченому законодавством. Крім того, у зверненні висловлено сумніви щодо можливості окремих осіб бути делегатами на з'їзді.

Однак, за словами Василя Онопенка, з повноваженнями делегатів має визначитися мандатна комісія з'їзду, а рекомендації Радою суддів України були надані в межах чинного законодавства.

За результатами розгляду цього питання члени Ради суддів України більшістю голосів проголосували проти перенесення з'їзду суддів України.

На засіданні було внесено поправки до порядку денного з'їзду, а також розглянуто проект змін до Положення про Раду суддів України, яка відповідно до змін, внесених до Закону України "Про судоустрій і статус суддів", складатиметься із 40 осіб.