flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася прес-конференція голови Ради суддів України Василя Онопенка

16 червня 2014, 14:24

16 червня 2014 року у приміщенні Верховного Суду України відбулася прес-конференція судді Верховного Суду України, голови Верховного Суду України у 2006-2011 роках, голови Ради суддів України Василя Онопенка.

На прес-конференції були також присутні: заступник голови Ради суддів України Раїса Ханова, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, представники суддівського корпусу, громадських організацій, преси.

У ході прес-конференції Василь Онопенко поінформував громадськість про існуючі на сьогодні спроби зриву з'їзду суддів України, проведення якого заплановано на 19-20 червня 2014 року.

Крім того, голова Ради суддів України представив кандидатів для призначення з'їздом суддів України суддями Конституційного Суду України, кандидатів для обрання до складу Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Ради суддів України, яка також буде обрана XII позачерговим з’їздом суддів України. Голова Ради суддів України ознайомив усіх присутніх з біографічними довідками зазначених кандидатів та наголосив на тому, що всі ці особи мають великий досвід роботи в судовій системі.

Голова Державної судової адміністрації України поінформував, що ДСА України звернулась з листом до Міністра внутрішніх справ України із проханням забезпечити безпеку делегатів, учасників та запрошених на XII позачерговий з’їзд суддів України, вжити заходів щодо підтримання громадського порядку під час проведення з’їзду.

Список кандидатів

Біографічні довідки кандидатів