flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося останнє засідання Ради суддів України в нинішньому складі

12 червня 2014, 12:17

12 червня 2014 року в приміщенні Верховного Суду України (м. Київ, вул. Пилипа Орлика, 8) відбулося засідання Ради суддів України.

Відкриваючи засідання, голова Ради суддів України Василь Онопенко наголосив, що наразі відбувається останнє засідання Ради в нинішньому складі. Також Василь Онопенко повідомив, що напередодні з’їзду відбудеться прес-конференція голови Ради, який поінформує всіх бажаючих про кандидатів, що рекомендовані радами суддів спеціалізованих судів на посади в КСУ, ВРЮ, ВККСУ, РСУ.

На засіданні Радою суддів України обговорено стан підготовки до ХІІ позачергового з’їзду суддів України.

Радою внесено зміни до додатку 2 рішення РСУ від 23 травня 2014 року № 29, яким визначено кількість делегатів на ХІІ позачерговий з'їзд суддів України – 408.

Член Ради суддів України Володимир Погребняк поінформував присутніх про розгляд пропозицій щодо внесення змін до законодавства України про судоустрій і статус суддів. Зокрема, Радою прийнято рішення доручити Голові РСУ звернутися до з'їзду суддів України стосовно направлення до органу законодавчої влади листа із вимогою щодо обов'язкового погодження з органами суддівського самоврядування проектів змін до законодавства про судоустрій і статус суддів.

Із дослідженнями для судової системи України щодо визначення коефіцієнтів навантаження на суддів присутніх ознайомила заступник голови Ради суддів України Раїса Ханова. Радою схвалено Звіт «Дослідження для судової системи України: визначення коефіцієнтів навантаження на суддів» та рекомендовано раді суддів загальних судів здійснити в окремих судах пілотне опробування коефіцієнту навантаження, визначеного в даному звіті, а Державній судовій адміністрації України здійснити обчислення навантаження, зазначеного в даному звіті за І півріччя 2014 року в окремо вибраних судах.

Радою розглянуто звернення заступника Генерального прокурора України Михайла Гаврилюка щодо забезпечення передачі справ за позовами прокурорів, які перебувають у провадженні судів, розташованих на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, а також звернення судді Шевченківського районного суду міста Києва щодо вирішення питання про надання житла суддям, які були переведені до інших судів України у зв’язку з тимчасовою окупацією території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Радою заслухано звернення суддів Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим щодо прикріплення окремих суддів до Одеського окружного адміністративного суду та Окружного адміністративного суду міста Києва.

Також Радою розглянуто звернення голови апеляційного суду Полтавської області щодо збільшення навантаження на працюючих суддів у зв’язку з неможливістю здійснення правосуддя суддями, призначеними на посаду судді вперше, які ще не склали присяги. Наразі в Україні 311 суддів, які призначені на посади суддів вперше, проте правосуддя не відправляють, оскільки не склали присяги.