flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян

07 травня 2014, 11:40

 

 

Секретаріат Вищої ради юстиції повідомляє про те, що у зв’язку із припиненням з 11 квітня 2014 року повноважень членів Вищої ради юстиції відповідно до Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» скарги, заяви та звернення громадян розглядатимуться після набуття повноважності новим складом Вищої ради юстиції та обрання Голови і заступника Голови ВРЮ

 

Шановні громадяни!

 

Відповідно до положень пункту 3 Розділу II Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» з 11 квітня 2014 року повноваження членів Вищої ради юстиції, крім тих, які перебувають у цьому органі за посадою, припинено.

Інформуємо, що згідно із Законом України «Про Вищу раду юстиції» та регламентом Вищої ради юстиції виключний обов’язок надавати доручення на проведення членом Ради перевірки відомостей, викладених у пропозиціях, зверненнях, скаргах, повідомленнях осіб щодо дій суддів, покладено на Голову Вищої ради юстиції та його заступника.

Тільки вказані посадові особи також уповноважені надавати відповіді у разі надходження звернень, що не містять достатніх для призначення перевірки відомостей про наявність підстав для звільнення судді за порушення присяги чи притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Верховного Суду України або судді вищого спеціалізованого суду та про порушення вимог щодо несумісності суддею чи прокурором.

У зв’язку з цим повідомляємо, що скарги, заяви, звернення та інші повідомлення осіб, що надходять на адресу Вищої ради юстиції, розглядатимуться після набуття повноважності новим складом Вищої ради юстиції та обрання Голови Вищої ради юстиції і його заступника відповідно до вимог чинного законодавства України.

Одночасно зазначаємо, що оголошення про новий склад Ради та обрання її керівного складу буде розміщено на офіційному веб-сайті Вищої ради юстиції.

 

Керівник секретаріату                                                                                                                    О.А. Булка