flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати позачергового З'їзду адвокатів України

07 травня 2014, 11:31

Позачерговий З’їзд адвокатів України делегував до складу ВРЮ захисників Олексія Резнікова та Павла Гречківського і суддю Сергія Балаца

26-27 квітня на позачерговому З’їзді адвокатів України призначено членів Вищої ради юстиції

Відповідно до статті 11 Закону України «Про Вищу раду юстиції» З’їзд адвокатів України призначає трьох членів Вищої ради юстиції, один з яких призначається із числа суддів, які обрані безстроково та не обіймають адміністративну посаду в суді.

Нагадаємо, що на посаду члена Вищої ради юстиції може бути рекомендований громадянин України, не молодший тридцяти п’яти років, не старший шістдесяти чотирьох років, який проживає в Україні не менш як десять останніх років, володіє державною мовою, має вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше десяти років.

Рада адвокатів України оголосила про висунення кандидатів у члени ВРЮ 24 квітня 2014 року. 26-27 квітня в м. Одесі відбувся позачерговий З’їзд адвокатів України, на якому розглянуто питання призначення членів Вищої ради юстиції.

Делегати позачергового З’їзду адвокатів України обирали представників до складу ВРЮ серед кількох претендентів-адвокатів: Олексія Резнікова, Миколи Сірого, Павла Гречківського, Катерини Коваль, Павла Луцюка, Олександра Башука, Тетяни Козаченко. На посаду членів ВРЮ серед суддів претендували: суддя Дарницького районного суду м. Києва Віталій Даниленко, суддя господарського суду м. Києва Сергій Балац та суддя Верховного Суду України Василь Гуменюк.

Згідно з рішенням лічильної комісії обраними визнані адвокати Олексій Резніков і Павло Гречківський та суддя господарського суду м. Києва Сергій Балац.

Таким чином, станом на 28 квітня 2014 року суб’єктами формування ВРЮ до складу Вищої ради юстиції призначено шістьох осіб. Зокрема, 11 квітня 2014 року в. о. Президента України О.Турчинов призначив суддів Вищого господарського суду України Сергія Бондаря, Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Лідію Мазур та народного депутата України Сергія Власенка, а позачерговий З’їзд адвокатів України 27 квітня 2014 року – адвокатів Олексія Резнікова, Павла Гречківського та суддю господарського суду м. Києва Сергія Балаца.