flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпорядженням №26-р/с від 30 грудня 2020 року «Про дотримання заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» голови Малиновського районного суду м. Одеси Л.Г. Лічмана

31 грудня 2020, 10:07

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

«30» грудня 2020 року                                                                    м. Одеса                                                                              № 26-р/с

 

Про дотримання заходів,

спрямованих на запобігання поширенню

коронавірусної хвороби (COVID-19)

        

Відповідно до ч.2 ст.24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, -

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

 

  1. Тимчасово, на період дії карантину, з 19 грудня 2020 року до 28 лютого 2021 року, в Малиновському районному суді м. Одеси встановити особливості роботи суду.
  2. Встановити наступний графік роботи:

    понеділок – четвер – з 08 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв.

    п’ятниця – з 08 год. 00 хв. до 15 год. 45 хв.

    обідня перерва – з 12 год. 00 хв. до 12 год. 45 хв.

    субота та неділя – вихідні дні.

  1. Розгляд справ здійснювати у судових засіданнях, як правило, без участі учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.

    3.1.Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

а)  матеріалів, які розглядаються слідчими суддями;

б) кримінальних проваджень, по яким відносно обвинувачених  обрано або продовжено строки тримання під вартою, або по яким необхідно обрати, продовжити інші запобіжні заходи, або по яким виконані ухвали про привід;

в)  справ про адміністративні правопорушення, якщо у разі відкладення розгляду справи спливуть строки, передбачені ст.38 КУпАП України, а також справи, по яким участь особи, що притягується до адміністративної відповідальності є обов’язковою.

     3.2.«Справи цивільної юрисдикції (ЦПК) та адміністративної юрисдикції (КАС), за умови та в порядку, передбаченому чинним процесуальним законодавством, розглядаються за відсутності учасників справи або за їх участю в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів учасниками судових справ».

  1. Суддів та працівників апарату Малиновського районного суду м. Одеси в період дії карантину, з 19 грудня 2021 року до 28.02.2021 року, дотримуватися заходів, визначених Постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
  2. На період дії карантину забороняється перебування в приміщенні Малиновського районного суду м. Одеси без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.
  3. Суддям під час здійснення розгляду судових справ дотримуватися фізичної дистанції між учасниками процесу та вживати заходів індивідуального захисту.
  4. В день судового розгляду, учасники проваджень, які прибули до суду, повинні знаходитися на першому поверсі та у визначений час розгляду справи мають повідомити по телефону відповідного секретаря судового засідання про явку та очікувати від нього запрошення до залу судового засідання або передати йому заяву про розгляд або нерозгляду справи у його відсутність.
  5. Рекомендувати учасникам судових процесів:
  • знайомитися з матеріалами справ після завершення карантину;
  • для повідомлення суду про заяви, клопотання використовувати альтернативні шляхи звернення (електронну пошту та телефон).
  1. Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється.
  2. Керівнику апарату суду Савенко В.А. забезпечити умови роботи канцелярій та архіву суду, секретарів судових засідань і помічників суддів щодо прийому та обслуговування відвідувачів суду, прийому від них заяв з процесуальних питань роз’яснення їм процесуальних прав, з урахуванням зазначених обмежень. При необхідності доручати виконання протягом певного періоду роботу, визначену трудовим договором вдома, а також надавати працівнику, у тому числі державному службовцю, за його згодою відпустку. Виконати інші рекомендації, що містяться в листі голови Ради суддів України № 9рс-186/20 від 16.03.2020р.
  3. Припинити проведення особистого прийому громадян головою суду, заступниками голови суду, керівником апарату суду та заступником керівника апарату суду.
  4. Доручити головному спеціалісту (із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації) Лебедюк О.О. забезпечити висвітлення вказаної інформації на сайті суду та інших комунікаційних засобів з викладенням зразків заяв про розгляд справи у відсутність або  відкладення розгляду справи.
  5. Зміст розпорядження довести до відома усіх працівників суду. (Пислар С.В.)
  6. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження від 10.2020 року №20-р/с «Про дотримання заходів,  спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної  хвороби (COVID-19)».
  7. Контроль за виконанням цього розпорядження в цілому залишаю за собою.

 

 

 

Голова Малиновського

районного суду м. Одеси                                                                                                                                                                                                                Л.Г. Лічман