flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Олексій Старіков взяв участь у зустрічі на тему «Реалізація програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину в Одеській області»

09 вересня 2020, 16:20

Одеська область – один із шести регіонів, де на базі системи надання безоплатної правової допомоги реалізується програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину.

Сьогодні, суддя Олексій Старіков взяв участь у зустрічі, яка відбулась у правовому клубі «Pravokator.Одеса» в форматі «круглого столу» на тему «Реалізація програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину в Одеській області».

Даний захід став можливістю обговорити питання щодо реалізації Програми відновного правосуддя в Одеській області, виклики та взаємодію стейкхолдерів Програми, можливості її подальшої реалізації в регіоні.

Нагадаємо, відновне правосуддя – це можливість для дитини, яка вперше вчинила злочин легкої або середньої тяжкості, уникнути кримінального процесу. Так, прокурор може запропонувати неповнолітньому пройти процедуру відновлення, тобто примиритися із потерпілим за участі адвоката-медіатора, відшкодувати завдану шкоду та пройти програму з ресоціалізації – протягом певного часу відвідувати заняття з психологом, тренінги, працювати з корпоративними наставниками, тощо. Таким чином, неповнолітній отримує шанс «переписати» своє життя за позитивним сценарієм, стати корисним членом суспільства.